2010. június

HÍREK: A JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÓ KÖZPONT ÉPÍTÉSÉRŐL.

Tájékoztató a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás a „Járóbeteg szakellátó központ kialakítása a Sümegi Kistérségben” „KDOP– 5.2.1/B-2008-0014” azonosító számú pályázatáról. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Operatív támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatunkat, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 319.738.500 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt megvalósításában a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Közép-dunántúli Területi Iroda, mint Közreműködő Szervezet vesz részt.
A vissza nem térítendő UNIÓS támogatás összege 319.738.500 Ft, saját forrás igénye: 35.526.500 Ft.
A pályázat célja, hogy korszerű, teljesen akadálymentesített szakellátó központban a szolgáltatások egymásra épülő, és egymást kiegészítő integrációja révén a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás területén és azon kívül élő lakosság számára is hozzáférhetővé váljon a magas szintű szakorvosi ellátás.
Az építkezés kivitelezője az SZ-L BAU Kft az előzetes terveknek megfelelő ütemben halad a munkálatokkal.
Már elkészültek a járólapozások, csempézések. Folynak a külső-belső festési munkálatok. Folyamatban vannak a szerelvényezési munkálatok.
Az építkezés a tervezettek szerint 2010. június 15-én befejeződik. Folyik az eszközök közbeszerzési eljárásának előkészítése annak érdekében, hogy valamennyi szakrendelő a lakosság legjobb ellátása érdekében korszerű eszközökkel legyen felszerelve.
A járóbeteg szakellátó központ várható átadása 2010. II. félév.