2010. Február

HÍREK: A Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás a „Járóbeteg szakellátó központ kialakítása a Sümegi Kistérségben” az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Operatív támogatási rendszeréhez benyújtott, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által 319.738.500 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített „KDOP– 5.2.1/B-2008-0014” azonosító számú pályázatának megvalósulásáról.

A projekt megvalósításában a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Közép-dunántúli Területi Iroda, mint Közreműködő Szervezet vesz részt.
A 319.738.500 Ft vissza nem térítendő UNIÓS támogatás saját forrás igénye: 35.526.500 Ft. A projekt megvalósításához az Önkormányzati Minisztérium 12.434.251 Ft összegű vissza nem térítendő saját forrást kiegészítő támogatást, Veszprém Megyei Önkormányzat saját forrás kiegészítésére 10.658.000 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A pályázat célja, hogy korszerű szakellátó központban a szolgáltatások egymásra épülő, és egymást kiegészítő integrációja révén a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás minden lakosa számára hozzáférhetővé váljon a szakorvosi ellátás. A munkálatok során a meglévő régi épület teljes felújításra valamint bővítésre kerül. Az így kialakítandó épületrész összterülete 1054,56 m2 lesz. Az épület teljes egészében a komplex akadálymentesítés szabályainak megfelelően kerül kiépítésre, így a fogyatékkal élők számára is biztosított lesz az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés.
A 2009. november 13-án 15 órakor megtartott ünnepélyes alapkőletételt követően elkezdődtek az építési munkálatok, s folynak amennyire a hideg időjárás megengedi.
Lebontásra került a felújítandó épület födémszerkezete. Az alapozását követően már állnak a járóbeteg szakellátó központ újonnan kialakított részének a falai is. Elkészült a födémszerkezet bezsaluzása vasalása. Az időjárás függvényében, a födémszerkezet betonozására a következő lépés.
Folyik az eszközök közbeszerzési eljárásának előkészítése annak érdekében, hogy valamennyi szakrendelő a lakosság legjobb ellátása érdekében korszerű eszközökkel legyen felszerelve.
Eszközök közbeszerzése 2010. első negyedévében kezdődik el.